Jdi na obsah Jdi na menu
 

Spolupracovali s námi

MARTIN FRANZE studoval na brněnské konzervatoři dirigování u Evžena Holiše a je absolventem v oboru sólový zpěv (ped. vedení Irena Hýlová). Na Janáčkově akademii múzických umění je absolventem v oboru dirigování sboru (ped. vedení doc. Lubomír Mátl). První pěveckou praxi získal v komorním sboru Iuventus Svitavy(sbormistryně Věra Burešová), byl členem Českého filharmonického sboru Brno a jako zpěvák i dirigent spolupracoval s mnoha dalšími soubory.
V roce 1996 založil ansámbl Musica da camera Brno, se kterým doposud absolvoval více než sto koncertů a natočil dva kompaktní disky. Aktuálně je také sbormistrem vokálního ansámblu OctOpus Vocalis.
Příležitostně se věnuje komponování se zaměřením na sborovou literaturu.
Sbormistrem Smíšeného sboru Kantiléna byl v období 09/2010 - 12/2016.

 

JAKUB KLECKER, dirigent a sbormistr, se narodil v Brně v roce 1982. Po čtyřletém studiu oboru dirigování na brněnské konzervatoři u prof. Aleše Podařila absolvoval Hudební fakultu AMU v Praze ve třídě prof. Jiřího Bělohlávka a doc. Tomáše Koutníka. Studia ukončil absolventským koncertem v roce 2006 s Filharmonií Brno a Kantilénou. Jako dirigent pravidelně spolupracuje s českými i slovenskými symfonickými orchestry. Na podzim roku 2009 se účastnil v roli dirigenta koncertního turné Filharmonie Brno po Japonsku.

Působil jako sbormistr a umělecký vedoucí Smíšeného sboru Kantiléna v období 9/2008-6/2010.